Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás november 04, kedd.
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez.
A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.
C-vitamin (L-aszkorbinsav) (80%), csipkebogyó hús (10%), hibiszkusz virág (10%).
4 púpozott mérőkanál (1000 mg) porkeverék, 2,5 dl folyadékban elkeverve (gyümölcslébe, langyos teába, limonádéba). Napi adag tartalma (4 mérőkanál):
RDA*% C-vitamin 800 mg 1000%
*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-ban.
Búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zellergyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót feldolgozó üzemben készül.
“A jövőben a C vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben.” – Szent-Györgyi Albert
A C-vitaminnak két enantiomer párja létezik, úgymint az L- és D-aszkorbinsav, valamint az L- és D-izoaszkorbinsav. Az L-aszkorbinsav rendelkezik a legjelentősebb biológiai aktivitással. A D-aszkorbinsav és az L-izoaszkorbinsav csak mesterséges körülmények között fordul elő, vitaminhatásuk elhanyagolható.
Az L-aszkorbinsav könnyen dehidroaszkorbinsavvá oxidálódik, mely a szervezetben is lejátszódó reverzibilis folyamat. A dehidroaszkorbinsav teljes értékű C-vitamin hatással rendelkezik, mivel a szervezetben azonnal L-aszkorbinsavvá redukálódik.
Az L típusú aszkorbinsavat (C vitamint) szabad fogyasztani, mert az természetes eredetű, ezért bioaktív is, ellentétben a D típussal.
„… Kezdettől fogva gyanítottam, hogy az aszkorbinsav a C-vitaminnal azonos, de barangoló életem nem felelt meg vitamin-kísérletek végzéséhez, azonfelül a vitaminokat valahogyan ki nem állhattam. A vitaminok nagy népszerűségüket paradox viselkedésüknek köszönhetik, mert akkor okoznak nekünk betegséget, ha nem fogyasztjuk őket….”
Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!